BEÉPÍTÉSI TANÁCSOK - PADLÓKONVEKTOR, PADLÓRADIÁTOR - Stiltherm

Tartalomhoz ugrás


Beépítési tanácsok

Mivel termékünket komplett adjuk át, már a rendelésnél kell tudjuk, hogy jobbos vagy balos terméket vásárolunk. Utólag nem forgatható át!

Javasoljuk, hogy betonozáskor zsaluzzanak ki egy, a terméknél kb. 6+6 cm-el szélesebb helyet, majd a fűtéscsöveket beállítani jobb vagy baloldalról, az üveg vagy fal felülettel párhuzamosan; 3 méteresnél hosszabb termék esetében, kettő vagy több darabból áll össze, ezért külön egyeztetést igényel. A betonozás előtt vagy után a fűtésszerelő beköti a fűtés csöveket. Javasoljuk, hogy a padlóradiátort a burkoló szakember állítsa be és öntse majd körbe egy híg betonnal. Ez azért fontos, mivel a burkolást végző szaki tudja legjobban a végleges szintet, illetve a termékhez Ő érkezteti meg a burkolatot. Ez egy fontos momentum, ugyanis ha nem sikerül eltalálni a végleges szintet, akkor kiugrik a padlósíkból vagy akár lejjebb kerül. De bármelyik is legyen, ez kellemetlen.

Ventilátoros termék esetén, javasoljuk a Siemens RAB10.1-es termosztát használatát, ez tudja a 3 sebességfokozatot, vagy akár a hűtő-fűtő üzemmódot is. Ez a termosztát egy egyszerű, de megbízható termék. A termosztát és csatornatest között 5x1,5mm áramkábelt kell bevezetni. A csatornatestbe beérkezve a kábelekkel, a villanyszerelő az IP55-ös dobozban elhelyezett transzformátorra csatlakoztatja a vezetékeket, ezáltal a csatornatesben elhelyezett 12V-os ventilátorok üzemelésre készek


A padlóradiátor szabályozása:

  • Konvekciós padlóradiátor esetében: a helységben elhelyezett hagyományos szobatermosztát segítségével, vagy a csapok illetve torlók segítségével.

  • Ventilátoros terméknél a Siemens RAB10.1 termosztát használata javasolt, ugyanis ezen lehet a sebességfokozatot állítani.


Nem ajánlott:

  • A padlóradiátort ne használjuk padlófűtési körön , hacsak nem erre lett méretezve! Ebben az esetben a padlóradiátor hőleadása jelentősen csökken.

Vissza a tartalomhoz